Поліція затримала підозрюваних у резонансному вбивстві жінки-адвоката на Харківщині

Поліція затримала двох підозрюваних у вбивстві 35-річного адвоката, яке було скоєне в грудні 2016 року в Харківській області

Про це повідомляє прес-служба Нацполіції області.

Зловмисник був затриманий 3 листопада у Нікополі. Іншого співучасника злочину поліцейські затримали напередодні.

За даними поліції, один затриманий є 29-річним мешканцем Дніпровської області, інший - 27-річним мешканцем селища Руські Тишки одного з райцентрів Харківщини. Обидва раніше неодноразово притягувалися до кримінальної відповідальності. Житель Харківщини - за скоєння грабежу, зґвалтування, нанесення тяжких тілесних ушкоджень та скоєння низки майнових злочинів. Його подільник відбував покарання за вбивство, розбій та грабіж. До того ж, чоловік відрізнявся особливою жорстокістю.

Як встановило слідство, чоловіки напали на жінку-адвоката з метою пограбування.

22 грудня 2016 року ввечері вони підстерегли жінку біля її офісу та спробували відібрати коштовності. Несподівано вона почала чинити опір та голосно кричати. Нападник за допомогою ножа став наносити їй численні удари.

Коли жертва знепритомніла, зірвав ювелірні прикраси, відібрав телефон, сумочку, ключі від автівки. Від’їхавши неподалік від місця злочину, злодії обшукали іномарку потерпілої, не знайшли нічого цінного та покинули авто".

За даними поліції, здобич нападників склала близько 10 тис. грн.

Увечері 22 грудня 2016 року у Харківській області після виходу з робочого офісу було вбито адвоката Тетяну Попову. У адвоката Попової залишився 14-річний син та мати пенсійного віку.