Ще один банк в Україні визнали неплатоспроможним

Національний банк України (НБУ) визнав ПАТ "Банк Богуслав" неплатоспроможним

Таке рішення було прийнято сьогодні, 6 листопада, передає прес-служба Нацбанку.

Раніше керівництво "Банк Богуслав" подало до НБУ план виконання певних заходів, необхідних для докапіталізації. Протягом серпня-жовтня 2017 року банк вжив заходів для виконання вимог, в тому числі і шляхом погашення непрацюючих активів, збільшення обсягу забезпечення за кредитами.

Однак, за даними НБУ, ця фінустанова все ж таки не виконав план реструктуризації в частині збільшення статутного капіталу. Як наслідок, банк не зміг досягти запланованого розміру статутного та регулятивного капіталів. 

Станом на 1 листопада 2017 року розмір регулятивного капіталу банку був менше однієї третини від мінімального рівня. У зв'язку з цим було прийнято рішення віднести "Банк Богуслав" до категорії неплатоспроможних.

"За даними Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, станом на 01 жовтня 2017 року 96% (5,6 тисяч осіб) усіх вкладників ПАТ "Банк Богуслав" отримають свої вклади у повному обсязі, оскільки їх розмір не перевищує гарантовану Фондом суму у 200 тис. грн. Клієнти з більшими обсягами вкладів отримають виплати у межах суми, гарантованої Фондом. Фонд забезпечить виплати гарантованої суми вкладів обсягом близько 178 млн грн", - пояснили у Нацбанку.