Манафорт каже, що у нього "лише" $28 млн, але прокуратура з ним не згодна

Колишній глава передвиборчої кампанії Дональда Трампа Пол Манафорт оцінив свої статки у $28 мільйонів, проте прокурори спецрадника США Роберта Мюллера вважають, що мова йде про більшу суму

Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на заяву прокурорів.

"Попри те, що Манафорт надав владі електронний список, в якому перераховані його активи, вартість яких становить приблизно $ 28 млн, уряд ще не підтвердив чисту вартість активів Манафорта", - йдеться в їх заяві.

Прокурори з офісу Мюллера також зазначили, що Манафорт повинен представляти всю суму своїх активів у США та за кордоном. Зазначається, що у правоохоронних органів виникли сумніви щодо вартості нерухомості екс-радника Трампа та полісів страхування його життя.

Читайте також: Політтехнолога Януковича вважають корупціонером у США, а в Україні - не вважають. Чому це так

Також у своїй податковій декларації Манафорт перерахував активи в розмірі $6 млн в Україні, які, за його словами, знецінилися, повідомили прокурори.

Пол Манафорт - колишній політтехнолог Партії регіонів і екс-глава передвиборної кампанії Дональда Трампа . 30 жовтня було оприлюднено звинувачення йому та Ричарду Ґейтсу, яке містить 12 пунктів і включає перешкоджання діяльності урядових установ США, відмивання грошей, несплату податків, шахрайські дії та роботу в якості лобіста іноземної установи без реєстрації, що є кримінальним злочином в США.

Читайте також: Екс-керівник президентської кампанії Трампа Манафорт здався ФБР. До чого тут Україна і Янукович

Згодом Манафорта та його бізнес-партнера Ріка Гейтса відправили під домашній арешт.  Окрім цього, з'ясувалося, що Манафорт брехав про активи, мав 3 паспорти і подорожував під фейковим ім'ям. Згодом він пояснив це необхідністю зберігати конфіденційність.