У Криму досі залишаються 57 політв'язнів

На території анексованого Криму зараз налічується 57 політв'язнів

Про це під час прес-конференції заявив очільник правління Кримськотатарського ресурсного центру, представник Меджлісу Ескендер Барієв, повідомляють "Крим.Реалії".

За його словами, після того, як Ільмі Умеров та Ахтем Чийгоз повернулися до України, на півострові відбулися нові затримання.

Тим часом перший заступник міністра інформаційної політики Еміне Джапарова зауважила, що необхідно інформувати про політичних в'язнів, яких утримують на півострові та в російських тюрмах. 

"Понад 50 символів опору в анексованому Криму - це люди, які перебувають під судом або відбувають покарання у політичних справах, і важливо інформувати про ці справи й інші випадки порушень прав і свобод у Криму", - наголосила вона.

За її словами, зараз у Криму без підтримки батьків, які стали жертвами репресій, залишилися 100 дітей. Зокрема, після анексії почастішали масові обшуки у незалежних журналістів, громадських активістів, активістів кримськотатарського національного руху, членів Меджлісу кримськотатарського народу, а також кримських мусульман.