Українці прагнуть якнайшвидше отримати біометричні документи у "Паспортному сервісі"

З прийняттям безвізового режиму в "Паспортних сервісах", так само як і в підрозділах міграційної служби, утворилися черги тих, хто бажає оформити біометричний закордонний паспорт

Знімальна група Еспресо.TV поцікавилися у клієнтів центрів, чи вплинула така кількість відвідувачів замовити біометрику на якість обслуговування громадян.

При оформленні закордонного паспорта ще на рецепції клієнтів попереджають про затримку у виготовленні документів: як термінових, так і регламентних. Інспектора центрів пояснюють, що поліграфкомбінат Україна, на якому здійснюється виготовлення закордонних паспортів, у зв'язку з аномально великим попитом не встигає друкувати паспорти у встановлений законодавством час.

Проте, такий фактор українців не зупиняє. Вони прагнуть якнайшвидше отримати бажану біометрику. Майже половина присутніх прийшли оформити закордонний паспорт, не маючи в тому нагальної потреби.

"Є звичайний паспорт, куди спішити. Поки що немає куди спішити, через те можна і почекати. Я дуже часто і багато подорожую. І звичайно отримати паспорт набагато швидше, і чекати півтора місяця, ніж чекати на візу і збирати всі документи. Це набагато зручніше. Тому це мені необхідно. Просто ці півтора місяця я поки що не планую подорожувати. А коли є паспорт біометричний, то можна взяти гарячу путівку і полетіти куди завгодно", - розповіла клієнтка Катерина.

Клієнт "Паспортного сервісу" Євген родом із Донецька. У зв’язку з ситуацією, яка там склалася вимушений переїхати до Києва. У столиці займається підприємницькою діяльністю, тож змушений багато подорожувати світом. Чоловік знає, що при оформленні біометрики йому потрібно окрім стандартних документів мати ще й додаткові. Саме вони допоможуть у пришвидшені процедури ідентифікації особи, на ім’я якої оформляється закордонний біометричний паспорт, а також встановлення факту належності її до громадянства України.

"У мене проблем не виникло. Мої колеги з Донецька оформляли, проблем не виникло, крім того, що трішки довше звичайного це відбувалося. Додаткові перевірки", - сказав Євген.

За словами клієнта Катерини, вона прийшла і буквально за 5 хвилин пройшла оформлення документів і півгодини чекала через чергу, щоб сфотографуватися.

"Все досить швидко пройшло і люб’язно, дружелюбно , все сподобалося", - сказала Катерина.

Головний принцип роботи "Паспортного сервісу" – це максимум послуг в одному приміщенні. У центрі можна оформити не лише біометричний закордонний паспорт та ID-картку , а й отримати супутні послуги, які потрібні при виїзді за кордон. Це може бути страховий поліс або апостилювання документів.