Окупанти в Криму зробили обов'язковими перевірки активістів

Російська влада в окупованому Криму видала директиву про обов'язкові перевірки громадських активістів і організаторів протестних акцій

Про це йдеться в листі окупаційного "міністерства внутрішньої політики, інформації та зв'язку", повідомляє громадська організація Крим.SOS.

Так, окупаційне відомство "з метою аналізу суспільно-політичної ситуації" доручає перевіряти та розривати комунальні контракти з особами, причетними до організації протестів. Крім того, окупанти вимагають моніторити громадські об'єднання та неформальні спільноти, що включають більше 50 осіб.

"Інформацію про результати роботи та вжиті заходи необхідно представити згідно з формою, що додається на адресу міністерства щоквартально не пізніше 20 числа останнього місяця звітного кварталу" - йдеться в документі.

Лист розсилають регіональним адміністраціям від імені першого заступника так званого "міністра внутрішньої політики, інформації і зв'язку". Заходи пропонують здійснювати без санкції суду або якихось інших офіційних рішень.