У НАБУ відповіли на претензії з боку НАЗК

У НАБУ у відповідь на претензії Національного агентства з питань запобігання корупції заявили, що 3 листопада бюро надало відповідь на запит НАЗК і направило копії документів

Водночас голова НАЗК Наталія Корчак не з'явилася на допит до НАБУ як свідок, повідомляє прес-служба бюро.

"3 листопада, у межах визначеного законом терміну, Національне бюро надало відповідь на запит НАЗК та надіслало копії всіх запитуваних документів. Також НАБУ роз'яснило відсутність конфлікту інтересів в описаному НАЗК випадку. Водночас у рамках досудового розслідування детективами НАБУ кримінального провадження від 5 жовтня 2017 року голову НАЗК Наталію Корчак 30 жовтня викликали для допиту як свідка у справі, на який вона не з’явилася", - йдеться в повідомленні.

У бюро наголосили, що за таких обставин голова НАЗК не має права розглядати будь-які питання щодо діяльності НАБУ та його працівників і зобов'язана вжити заходів щодо врегулювання реального конфлікту інтересів (ст. 28 закону України "Про запобігання корупції").

У НАБУ закликали Корчак виконувати свої процесуальні обов'язки, з’являтися на виклик детективів Національного бюро для надання показань замість того, щоб використовувати займану посаду для уникнення надання роз'яснень.