У Paradise Papers є дані про офшори принца Чарльза на сотні тисяч доларів

З матеріалів Paradise Papers випливає, що керуюча компанія королівського герцогства Корнуолл, що належить принцу Чарльзу, інвестувала в офшори сотні тисяч доларів

Про це пише The Guardian.

Зокрема, компанія вклала гроші в офшорні фонди і компанії, в тому числі і в бізнес-структуру на Бермудських островах, якою керує один з кращих друзів Чарльза ще з часів його навчання в Кембриджі, заводчик коней Х'ю ван Катсем.

Читайте також: Порошенко, зв'язки Трампа і Путіна, сховок британської королеви. Найцікавіше з нового офшорного скандалу

За даними документів, рішення про інвестування $100 тисяч в компанію ван Катсема, яка займається придбанням земельних ділянок з метою їх захисту від вирубки лісів, приймалося в суворій секретності. При уявній шляхетності подібного кроку ситуація виявилася досить болючою, оскільки кошти передавалися в компанію на чолі з близьким другом принца, де їх могли витратити на інші цілі.

У керуючій компанії пояснили, що принц Чарльз давно вже зайнятий вирішенням питань, що мають відношення до природоохоронної проблематики, і нагадали, що спадкоємець британського престолу писав книги і виступав з промовами з проблем екологічного характеру ще в 1980-х роках. До того ж, за словами представників компанії, сам принц не брав участі безпосередньо у прийнятті рішень, пов'язаних з інвестиціями.

Нагадаємо, Міжнародний консорціум журналістських розслідувань оприлюднив документи, які за масштабом можна порівняти з витоком інформації фірми Mossack Fonseca у 2016 році. Цей скандал відомий як "Панамський архів".

З документів випливає, що багатії Землі заховали в офшорах майже 8 трильйонів євро. Окрім цього, близько 10 мільйонів фунтів стерлінгів з особистих коштів королеви Великої Британії Єлизавети II були інвестовані в подібні офшори.