Завод "Артвайнері" випустив 600-мільйонну пляшку ігристого вина. Новини компанії

Одне з найбільших підприємств у Східній Європі з виготовлення ігристих вин "Артвайнері" випустило 600-мільйонну пляшку цього напою

Про це йдеться у сюжеті Еспресо.TV.

Звичайний робочий день на виробництві перетворився на святковий. За лічені хвилини на цьому конвеєрі з'явиться особлива пляшка ігристого вина. Виробництвом цього напою ще з 1950 року займаються на заводі в Бахмуті, колишньому Артемівську. Черговим досягненням став випуск ювілейної 600-мільйонної пляшки п'янкого напою.

"Я тримаю в руках 600-мільйонну пляшку випуску нашої продукції нашого підприємства. Це червоне вино, яке буде продаватися в Німеччині, випуск для Німеччини", - розповіла начальник цеху шампанізації ПрАТ  "Артвайнері" Віолета Морозинська.  

"Артвайнері" - найбільше підприємство у Східній Європі, де класичним пляшковим методом виготовляють ігристі вина. Потужність заводу становить близько 25 мільйонів пляшок за рік. Весь цикл виробництва розташований на глибині 72 метри, в надрах колишніх гіпсових шахт. Це - висота майже 25-поверхового будинку. 

"Для виробництва ігристого вина за класичною технологією необхідна постійна температура і ось ця постійна температура протягом року +13-15 градусів дає можливість для нормальної оптимальної витримки в пляшках від року або 9-ти місяців до 3-х років", - наголосив начальник екскурсійного відділу ПрАТ "Артвайнері" Юрій Корольов. 

Ігристі вина українського виробника експортуються в понад 20 країн світу. Окрім України, вони представлені в асортименті країн Центральної та Західної Європи, і навіть Азії.

"Німеччина, Данія, Австрія, Бельгія, Греція, італійці купують у нас, хорвати, Кіпр, Ізраїль, китайці зацікавилися, це теж дуже приємно, їм сподобалося наше фруктове ігристе вино", - зауважив Корольов. 

Завод працює вже понад 65 років і майже  в усьому світі його продукцію люблять за незабутній смак та відмінну якість.