Звинувачення Колмогорова можуть перекваліфікувати за іншою статтею, - Луценко

Під час повторного судового розгляду справи прикордонника Сергія Колмогорова, звинуваченого у вбивстві жінки під час стрілянини по авто на блокпосту, його дії можуть перекваліфікувати за іншою статтею

Про це заявив генпрокурор України Юрій Луценко, передає Еспресо.TV.

"У справі була низка проблем, допущених попереднім захистом у першій і другій інстанції. Можу підтримати рішення суду, який спрямував це кримінальне провадження на повторний розгляд. Сподіваюся, захист зможе оголосити всі тези, які можуть призвести до перекваліфікації статті, по якій звинувачують Колмогорова. В такому разі йтиметься про іншу міру відповідальності. Це буде дуже важливо для інших військовослужбовців", - сказав Луценко.

Читайте також: Застрелив жінку, виконуючи наказ. Історія прикордонника Колмогорова, якого хочуть посадити на 13 років

Генпрокурор наголосив, що вважає цю справу прецедентною в умовах війни з Росією.

"Справа Колмогорова є надзвичайно важливою, вважаю її прецедентною. Вона показує важкість умов, коли дії військових оцінюють цивільні суди. Нажаль, не можу сказати, що дії Колмогорова були на 100% законними. Те, що не було зроблено попереджувального пострілу, обов'язкового по всіх чинних законодавчих документах, у тому числі наказу, на якій він посилається, є ключовою проблемою. Я особисто розумію, як важливо крім законності пам'ятати про справедливість. Нажаль, і вбита жінка і прикордонник Колмогоров є жертвами неоголошеної Путіним війни", - підсумував прокурор.