Екс-глава Yahoo вважає, що Росія відповідальна за злам 3 млрд акаунтів компанії

Російські хакери можуть бути причетні до масштабного витоку даних компанії Yahoo у 2013 році

Про це заявила колишній виконавчий директор компанії Yahoo Марісса Майєр, повідомляє Reuters.

Вона вибачилася за два масштавних випадки витоку даних компанії та звинуватила російських хакерів принаймні в одному з них.

"На жаль, попри те, що всі наші заходи допомогли Yahoo успішно захиститися від шквалу атак як приватних, так і спонсорованих державою хакерів, російські агенти вторглися в наші системи і вкрали дані наших користувачів", - наголосила Майєр.

Читайте також: Ісус, геї, мігранти та зброя. Реклама у Facebook, якою російські тролі сварили американців

Найбільший оператор бездротового зв'язку США Verizon придбав більшість активів Yahoo Inc в червні, в тому ж місяці Майєр пішла у відставку. Verizon повідомила минулого місяця, що витік даних  в компанії Yahoo, який стався у 2013 році, вплинув на всі 3 мільярди її акаунтів. 

У березні федеральні прокурори звинуватили двох російських агентів розвідки і двох хакерів в організації викрадення в 2014 році 500 мільйонів облікових записів Yahoo, коли уряд США вперше звинуватив російських шпигунів в кіберзлочинності.

Читайте також: Російські тролі купили у Facebook рекламу, щоб розповісти американцям про погані США. Для чого їм це

Майєр каже, що у Yahoo не змогли визначити, як відбулося вторгнення в її систему в 2013 році, і що компанія не знала про цей інцидент, поки влада США не оприлюднила ці дані в листопаді 2016 року.

"Тепер ми знаємо, що російські розвідники і хакери, спонсоровані державою, були відповідальні за атаки на системи Yahoo", - підсумувала вона.