Київрада просить заборонити гастролі цирків-шапіто

На пленарному засіданні Київської міської ради депутати прийняли рішення “Про припинення розміщення заїжджих пересувних цирків-шапіто з тваринами на території міста Києва”

"За" проголосовали 66 депутатів, передає прес-служба Києвради.

Документ рекомендує Департаменту міського благоустрою КМДА не надавати погодження на розміщення таких об’єктів у столиці. Депутати переконані, що умови утримання тварин у цирках-шапіто – неприпустимі, оскільки нерідко тварин змушують брати участь у жорстоких циркових номерах. 

“Звірів б'ють і морять голодом. Нерідко тварин змушують брати участь у жорстоких циркових номерах, наприклад, стрибати через палаючі обручі.У липні-серпні 2016 року в Святошинському і Деснянському районах столиці гастролював пересувний цирк-шапіто. Це викликало масове обурення і протести природоохоронних, зоозахисних організацій, а також самих киян”, - зазначила співавтор відповідного рішення, депутат Київради Олеся Пинзеник.

Окрім, у Київраді наголошують на тому, що шапіто нерідко працюють без необхідних дозвільних документів.

“Державна екологічна інспекція Києва, при перевірках, завжди фіксує у заїжджих цирках-шапіто відсутність дозволів на спеціальне використання диких тварин”, - наголосив співавтор відповідного  рішення, депутат Київради Сергій Пилипенко.

Окрім того, закон України "Про захист тварин від жорстокого поводження" забороняє створення пересувних звіринців і дресирування тварин із застосуванням насилля, але поки що не забороняє діяльність пересувних цирків-шапіто. Зазначене рішення якраз покликане запровадити таку заборону.