"Газпром" може відкласти будівництво "Північного потоку-2"

Російський "Газпром" може відкласти будівництво газопроводу "Північний потік-2" в разі прийняття і застосування урядом Данії нового закону

Про це йдеться в прес-релізі Standart & Poor.

Як повідомляється, вчора, 8 листопада високопоставлений чиновник операційної компанії Nord Stream 2 визнав, що спірний газопровід зіткнеться з імовірною затримкою, якщо Данія застосує нове законодавство, яке буде враховувати її зовнішньополітичні цілі при затвердженні маршрутизації енергетичної інфраструктури через її води.

Таку ж думку висловив і фінансовий директор Nord Stream 2 Пол Коркоран, виступаючи на газовій конференції в Мілані. Він також додав, що через новий датський закон доведеться перенаправити в обхід території Данії оператора запланованої лінії в 55 млрд куб м в рік з Росії до Німеччини.

Читайте також: Російський газопровід в обхід України розколов Єврокомісію. Які шанси, що його таки збудують

"Нам, можливо, доведеться повторно маршрутизировать, що буде коштувати дорожче і, ймовірно, призведе до затримки. Зараз ми вивчаємо можливі варіанти", - сказав Коркоран.

Згідно з планами, повідомив Коркоран, в червні 2018 року планується почати будівництво морської частини газопроводу, а перша поставка газу по новому газопроводу повинна відбутися до кінця 2019 року.