У Росії керівника невдалої "революції" звинуватили в тероризмі

Лідер російського опозиційного руху "Артпідготовка" В'ячеслав Мальцев став фігурантом кримінальної справи, порушеної ФСБ за ч. 1 ст. 205.4 (організація терористичного співтовариства) КК Росії

Про це повідомляє "Медіазона" з посиланням на власне інформоване джерело у силових відомствах.

За інформацією видання, ще відносно 5 членів "Артпідготовки" - Олександра Свищева, Юрія Корного, Андрія Кепті, Андрія Толкачова та Надії Петрової - було заведено справу за частиною 2 статті 205.4 КК Росії (участь в терористичному співтоваристві). Толкачова також запідозрили в підготовці теракту групою осіб.

За версією слідства, минулого року фігуранти кримінальної справи організували злочинне співтовариство для здійснення терактів. Як пояснили в ФСБ, Мальцев нібито доручив Петровій та Свищеву планувати теракти, а іншим трьом підозрюваним і іншим невстановленим особам - виконувати їх.

Читайте такожЩо означає дата 05.11.17 і що цього дня могло статися у Росії

11 жовтня 2016 року Толкачов нібито передав Корному та Кепті бензин, за допомогою якого вони збиралися підпалити палети і сіно, що залишилися на Манежній площі після ярмарку "Золота осінь 2017 року".

Свищев, своєю чергою, виконуючи вказівки Петрової, повинен був за допомогою альпіністського обладнання та електричних пив вивести з ладу опори ЛЕП у Московській області. Петрова разом з іншими активістами мала підпалювати будівлі органів виконавчої влади.

"Одночасно з цим, планувалося з використанням інтернету "висунути неправомірні вимоги" від імені "Артпідготовки" до органів державної влади Російської Федерації про дострокове складення ними своїх повноважень", - заявили у Федеральній службі безпеки.

Окрім того, РБК повідомляє про те, що слідчі головного слідчого управління СКР у Москві виявили інформацію про плани "Артпідготовки" встановити наметове містечко на території парку "Зарядье" в російській столиці у день неузгодженої з владої акції, 5 листопада.