У Спілці підприємців заявили, що правоохоронці справді тиснуть на бізнес

У Спілці українських підприємців заявили, що на український та іноземний бізнес, який працює в країні, тиснуть правоохоронні органи

Про це в ефірі Еспресо.TV розповіла виконавчий директор Спілки українських підприємців Катерина Глазкова, коментуючи новий законопроект про запобігання тиску правоохоронних органів на бізнес.

"Для бізнесу проблемою номер один є тиск з боку правоохоронців. Це питання обговорювали на зустрічі з президентом та прем'єр-міністром. Перші особи цю проблему визнали. І, власне, законопроект ініційований Гройсманом і схвалений урядом має запобігти зловживанню правоохоронців під час розслідувань та ввести відповідальність за будь-яку неправомірну поведінку", - зазначила Глазкова.

За її словами, правоохоронці можуть зупинити роботу бізнесу будь-коли і не нести за це відповідальність.

"Правоохоронці мають нести відповідальність за незаконний обшук. Бо зараз реальність така, що робота бізнесу може бути зупинена будь-коли. А це втрати для компаній та репутаційні втрати для країни перед інвесторами. Таким чином відбивається будь-яке бажання українського чи іноземного бізнесу інвестувати в Україну", - наголосила Глазкова.

У Спілці українських підприємців сподіваються, що зміни в законодавстві сприятимуть зменшенню тиску правоохоронної системи.

"Також важливими пунктами в законопроекті є посилення ролі адвоката, заборона на вилучення комп'ютерної техніки і серверів та посилення відповідальності силовиків", - додала директор.

Читайте також: 40% діяльності українців заховано в сутінках. Чому тіньова економіка - це не так вже й страшно