У ЄС готуються посилити протидію російській пропаганді

Міністри закордонних справ Великобританії, Польщі, Швеції та інших країн ЄС закликали посилити протидію пропаганді та дезінформації, які поширює Росія

Про це йдеться в листі до верховної представниці ЄС із зовнішньої політики та політики безпеки Федеріки Могеріні, який підписали глави міністерств закордонних справ восьми країн-членів ЄС, передає DW.

У листі зазначають, що "зовнішні актори" намагаються послабити єдність ЄС та посіяти недовіру і невдоволення демократичним суспільним ладом.

На думку міністрів, ЄС повинен терміново посилити свої можливості для протидії пропаганді, а також налагодити ефективнішу комунікацію щодо глобальних, регіональних та європейських питань.

Читайте також: Війна з брехнею. Чому Європа програє російській пропаганді

Лист слугуватиме підставою для дискусії, яку проведуть на засіданні глав МЗС країн ЄС у Брюсселі 13 листопада.

За підсумками дискусії можуть ухвалити рішення доручити Могеріні посилити заходи ЄС для протидії пропаганді. Лист на ім'я Могеріні підписали міністри закордонних справ Великобританії, Латвії, Литви, Польщі, Румунії, Хорватії, Чехії та Швеції.

Зазначається, що в ЄС працюють дві експертні групи, які відстежують і спростовують російську медіапропаганду. Однак ці групи налічують небагато співробітників і мають обмежені технічні можливості.

Читайте також: Неоголошена інформаційна війна Кремля. Як Росія промиває мізки у Східній Європі