ВАДА отримало російську "антидопінгову" базу даних

Всесвітнє антидопінгове агентство (ВАДА) повідомило про отримання бази даних московської антидопінгової лабораторії з результатами допінг-тестів російських спортсменів

Про це повідомляє ВВС.

"У розпорядження слідчого департаменту ВАДА надійшов електронний файл, який, на думку організації, є базою даних московської антидопінгової лабораторії з усіма даними тестування спортсменів в період з січня 2012 по серпень 2015 року", - говориться в заяві ВАДА.

Нині агентство проводить експертизу отриманого файлу, щоб зрозуміти, яка інформація з масиву даних, що міститься у файлі, має реальне значення.

В той же час в заяві агентства відзначається, що нові відомості можуть допомогти "посилити вимоги до російської влади про публічне визнання результатів розслідування Річарда Макларена".

"Після чого ми усі зможемо рухатися вперед до відновлення громадської довіри до російського спорту", - наводяться в заяві слова глави ВАДА Крейга Ріді.

Агентство проінформувало про отримання бази спеціальні комісії Міжнародного олімпійського комітету під керівництвом Самуеля Шміда і Деніса Освальда, які розслідують дані, що містяться в доповіді Макларена.

ВАДА планує представити нову інформацію на засіданнях ради засновників агентства, які пройдуть 15 і 16 листопада.

За інформацією New York Times, ВАДА отримало базу даних російських спортсменів через свого інформатора. Видання відмічало, що база даних може надати докази вживання допінга російськими спортсменами і спричинити нові покарання.