В'ятрович пояснив, чому йому могли заборонити в'їзд до Польщі

Директор Українського інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович прокоментував заборону в'їзду в Польщу

Про це він сказав в ефірі Еспресо.TV.

"Про заборону я чув лише з польських медіа, тож жодних офіційних підтверджень цього я не отримував. Окрім того, в польських же медіа прозвучала теза про те, що можливо жодних офіційних підтверджень цього і не буде".

Окрім цього, В'ятрович зазначив, що хоча офіційних підтверджень і не було, подібний розголос у медіа є прикладом тиску на Україну та шантажу. "Мова йде про створення певного чорного списку посадових осіб, яких не пускатимуть на територію Польщі тільки тому, що вони вимагають від наших польських партнерів дотримання українського законодавства на українській території", - додав він.

Читайте також: Польща-Україна: Чи вдасться не зруйнувати підточену дружбу

На питання, чому відбувається подібний тиск, В'ятрович додав, що Польща активно намагається нав'язати Україні своє бачення історії. "Ми бачимо, що в Польщі неймовірно політизується історія та історизується політика", - зазначив він.

Раніше стало відомо, що Міністерство закордонних справ Польщі заборонило в'їзд в країну директору Українського інституту національної пам'яті Володимиру В'ятровичу. Про це повідомляли польські ЗМІ.

"Вже кілька років є персоною нон-ґрата в Росії. Нині кажуть отримав заборону в‘їзду в Польщу. Мене більше непокоїть не обмеження власного пересування, а те, що демократична Польща зазвучала в унісон з авторитарною Росією", - зазначив тоді В'ятрович.