Міноборони Росії довело "змову" США з "ІД" за допомогою кадрів з комп'ютерної гри

Міністерство оборони Росії опублікувало "незаперечне підтвердження забезпечення США прикриття боєздатних загонів Ісламської Держави", використовуючи кадри з відеогри AC-130 Gunship Simulator та старих відеозаписів

Фейковість кадрів помітили користувачі у Twitter.

"Дані факти є незаперечним підтвердженням того, що Сполучені Штати, імітуючи для світової спільноти непримиренну боротьбу з міжнародним тероризмом, по факту забезпечують прикриття боєздатних загонів ІДІЛ для відновлення їх боєздатності, перегрупування і використання їх в просуванні американських інтересів на Близькому Сході", - йшлося у повідомленні.

Зазначимо, що наразі пост міністерства видозмінено, а фотографії - видалено. Історію змін можна подивитись завдяки відповідній функції Facebook. Англомовну версію прибрали зовсім.

Відповідні дописи у Twitter також видалили: вони збереглися у вигляді скріншотів.
 

Як стверджували російські військові, опубліковані ними кадри були зроблені 9 листопада 2017 року та на них потрапила автомобільна колона бойовиків "ІД", які рухалися з міста Абу-Кемаль в сторону сирійсько-іракського кордону.

Читайте також: "Беззаперечні докази змови США та "ІД": У соцмережах запустили флешмоб-знущання з фейку Росії

"Для безпечного виведення бойовиків літаки коаліції намагалися створювати перешкоди ВКС Росії - входили в 15-кілометрову зону навколо Абу Кемаль, заборона на польоти літаків коаліції в якій раніше був узгоджений і схвалений Центром спільних повітряних операцій в Катарі", - пояснювало російське Міноборони роль американських військових в цій операції.

Експерти Conflict Intelligence Team виявили, що одне фото, розміщене в соціальних мережах міністерства оборони, взято з гри AC-130 Gunship Simulator: Special Ops Squadron.

Ролик з грою опублікували на Youtube в 2015 році.

Інший кадр на відеодоказах Міноборони Росії з вантажівками "ІД" узятий з американської хроніки бомбардувань в районі Фаллуджа в 2016 році. Тоді авіаудари США знищили близько 200 вантажівок терористів.

У мережі опублікували відео новини з каналу "Россия 24".