Росія відхилила майже всі пропозиції США щодо миротворців на Донбасі

Росія і США обговорили можливість розміщення миротворчої місії ООН на сході України, з 29 абзаців російська сторона визнала прийнятними лише три

Про це розповів помічник президента Росії Владислав Сурков за підсумками зустрічі в Белграді зі спецпредставником США по Україні Куртом Волкером, передає ТАСС.

На переговорах представник США передав доповнення до запропонованого Росією варіанту резолюції щодо розміщення місії ООН на Донбасі.

"Детально обговорили російську ініціативу щодо розгортання сил ООН на Україні. Американські друзі передали свої пропозиції до нашого проекту резолюції Радбезу - 29 абзаців. Три з них наша делегація визнала прийнятними. Небагато, звичайно. Але все-таки три не нуль. Краще, ніж нуль", - сказав Сурков.

Як повідомляє "Интерфакс" з посиланням на джерело, США запропонували розширити повноваження і зону присутності миротворців на Донбасі, не обмежуючись лише кількома постами на лінії зіткнення, а також збільшити її чисельний склад і розширити повноваження.

За даними ЗМІ, сторони вирішили продовжувати роботу над проектом резолюції.

У посольстві США в Росії повідомили, що у США і Росії різні концепції того, як прийти до миру, але вони будуть продовжувати працювати, щоб цього досягти. Обидві сторони погодилися проаналізувати підсумки зустрічі і подумати про подальші шляхи вирішення проблеми.

Читайте також: 20 тисяч миротворців для Донбасу. Чому "блакитні каски" небезпечні для України