У Миколаєві керівник держпідприємства виводив мільйони з бюджету через "конвертцентр"

У Миколаєві керівник одного з держпідприємств області зі спільником виводив бюджетні кошти через "конвертаційний центр" з обігом 50 млн грн

Про це повідомляє прес-служба прокуратури області.

Керівник держпідприємства за попередньою змовою з директором одного із товариств виводили бюджетні кошти. Для цього вони укладали з підконтрольними родичам керівника держпідприємства комерційними структурами договори на оброблення земель державної власності, вартість яких значно завищена.

Щоб облікувати незаконно отримані доходи, зловмисники організували так званий конвертаційний центр, до складу якого входило 21 підприємство з ознаками фіктивності. На їхні рахунки перераховувались кошти, які в подальшому надходили на банківські рахунки фізичних осіб і переводилися в готівку. 

Зловмисники також намагались організувати протиправну схему обготівковування валютних грошових коштів. Для цього вони зареєстрували на території країн Балтики комерційну структуру на підконтрольну особу.

Загальна сума проконвертованих упродовж квітня-листопада 2017 року коштів склала 50 млн грн.

У помешканні фігурантів справи та за місцями реєстрації підприємств вилучили валюту у еквіваленті понад 1 млн грн, банківські карти, чекові книжки, чорнові записи, документацію та печатки підприємств, що входили до "конвертцентру", а також комп’ютерну техніку з електронними документами.

У помешканні директора держпідприємства вилучили установчі документи підприємства-нерезидента, а також печатки місцевих фірм з ознаками фіктивності. 

Триває досудове розслідування за статею "зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки".