Росія нервує, бо у світі підтримали Україну щодо миротворців на всьому Донбасі, - МЗС

Росія починає нервувати через підтримку різними країнами українського бачення розміщення миротворчої місії на Донбасі, включно з неконтрольованою ділянкою кордону

Про це заявила речник МЗС Мар’яна Беца, повідомляє УНІАН.

За її словами, тема направлення місії з підтримання миру на Донбасі є однією з головних під час розмов з іноземними дипломатами.

"Ми узгоджували з нашими партнерами, не тільки з США, а також з Німеччиною, Францією, довели до відома інших партнерів у Раді безпеки ООН нашу позицію. У нас фактично узгоджена спільна позиція щодо миротворчої місії. Вона має, перш за все, поширюватись на усю територію окупованого Донбасу. По-друге - обов'язково включати неконтрольовану ділянку кордону", - наголосила Беца.

Також вона сказала, що "ніяких росіян і російських миротворців бути не може".

Читайте також: 20 тисяч миротворців для Донбасу. Чому "блакитні каски" небезпечні для України

Крім того, дипломат сказала, що є розуміння того, що Росія фактично не зацікавлена в тому, аби механізм направлення миротворців на Донбас розвивався попри внесення у вересні російського проекту резолюції до Ради безпеки ООН. Також вона заявила, що робота над російським проектом резолюції не ведеться.

"Ми не працюємо в рамках цього проекту. Взагалі ніхто з партнерів в ООН не підтримав цей російський проект і він не розглядався ні на якому офіційному форумі. Абсолютно всі розуміють, для чого він був внесений. Нас підтримують і Штати, і Німеччина, і Франція, і багато інших партнерів. Ми маємо підтримку Великої Британії і Росія починає нервувати. Це видно навіть по їхнім заявам", - наголосила Беца.