У ГПУ пояснили, чому обшукували квартиру працівниці "Українського радіо"

Обшук у квартирі в Києві, що належить співробітниці "Українського радіо", не пов'язаний з нею, а проводився у рамках провадження за фактами здійснення злочинів працівниками ДФС

Один з підозрюваних проживає в приміщенні, в якому проводився обшук, повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України.

За даними прес-служби, співробітники відомства розслідують провадження за фактами розтрати вилученого майна шляхом зловживання службовими повноваженнями посадовими особами ДФС, за попередньою змовою зі службовими особами одного з товариств.

Також розслідується умисне невиконання судового рішення щодо повернення особі належного їй майна, що завдало суттєвої шкоди інтересам зазначеної особи.

На підставі постанови слідчого судді слідчим Головного слідчого управління ГПУ здійснюється обшук за місцем проживання співробітника ДФС у квартирі, що належить громадянці України, яка працює в одному з ЗМІ. Зазначене кримінальне провадження не стосується фактичного власника квартири, а також питань її професійної діяльності.

У Генпрокуратурі також зазначили, що згадана співробітниця ЗМІ є родичкою співробітника територіального органу ДФС.