На Київщині сільський голова хотіла підкупити депутата за 50 тисяч грн і відкатами з кожного договору

На Київщині сільський голова намагалася за 50 тис. грн підкупити депутата за припинення ініціювання перевірок використання бюджетних коштів

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Київської області.

Прокуратура затримала сільського голову "на гарячому" 16 листопада.

Окрім цього, за припинення ініцювання депутатом перевірок використання бюджетних коштів, сільський голова навіть запропонувала йому хабар у розмірі 2% від суми кожного договору, а також надала йому копії графіків ремонтних робіт на об’єктах із зазначеними в них сумами коштів.

Встановлено, що між однією з сільських рад Бориспільського району та приватним підприємством укладено договір на ремонт покриття автостоянки. Втім, з’ясовано, що підприємство побудувало нову автостоянку без відповідних дозвільних документів.

З приводу незаконного будівництва автостоянки депутат цієї ж сільської ради неодноразово звертався із депутатськими зверненнями до відповідних контролюючих органів.

Після чого до депутата неодноразово звертались директор будівельного підприємства та сільський голова з проханням відкликати його звернення.

Сільський голова намагалась підкупити депутата за припинення перевірок щодо незаконного використання бюджетних коштів під час будівництва.

Зараз вирішується питання щодо повідомлення про підозру.