Президент Зімбабве побував на випускному в університеті, хоча він під домашнім арештом

Роберт Мугабе вперше з'явився на публіці після того, як військові захопили владу в країні - він відвідав випускний в університеті

Про це повідомляє The Telegraph.

Вранці 17 листопада 93-річний президент Зімбабве відвідав церемонію вручення дипломів у Відкритому університеті в Хараре.

Мугабе з'явився в університеті у синій академічній мантії і шапочці з пензликом. Політик, який керував країною 37 років, пройшов по червоній килимовій доріжці без дружини, яка втікла з країни, а її місцезнаходження досі невідоме.

Читайте також: Влаштувати геноцид, розвалити економіку і сидіти в президентах до 93 років. Лайфхаки від диктатора Зімбабве

Як зазначає Telegraph, поки Мугабе намагається продемонструвати, що все ще керує державою, військові продовжують переговори про його звільнення. Раніше президента помістили під домашній арешт і взяли під варту кількох його найближчих прибічників.

Військові, виступаючи на підконтрольному їм телебаченні, підкреслили, що під час переговорів "був досягнутий прогрес" в тому, щоб відпустити Мугабе з-під арешту.

Нагадаємо, раніше військові захопили владу у Зімбабве і заявили, що президент Роберт Мугабе, який керував країною з 1980 року, перебуває у безпеці, але не сказали, де.

Все почалося з того, що в країні розгорівся конфлікт між військовим блоком і 93-річним президентом Робертом Мугабе. Мугабе минулого тижня звільнив віце-президента Еммерсона Мнангагва і звинуватив його в спробі захопити владу.

Мнангагва довгий час вважали ймовірним наступником 93-річного Мугабе. Тоді ЗМІ писали, що на свою посаду Мугабе має намір призначити власну дружину - Грейс Мугабе.

Командувач ЗС Зімбабве Костянтин Чівенга у відповідь пригрозив втрутитися, якщо керівництво країни продовжить кадрові чистки, і врешті стримав своє слово: вранці в середу, 15 листопада, військові збройних сил Зімбабве взяли під контроль державну телерадіокомпанію ZBC, що і стало початком перевороту.