Студентки Рівненського університету звинуватили 70-річного професора у сексуальних домаганнях

13 студенток і випускниць Рівненського державного гуманітарного університету звинуватили завідувача кафедри хореографії 70-річного професора Володимира Годовського в сексуальних домаганнях

Про це йдеться у сюжеті програми "Слідство.Інфо".

Про факт домагання заявила й колишня викладачка вишу.

Годовський є завідувачем кафедри хореографії РДГУ із 1999 року та почесним громадянином Рівного.

За послуги інтимного характеру він обіцяв студенткам платити за гуртожиток, влаштувати на роботу, вирішити проблеми із навчанням.

За словами однієї з випускниць, Годовський під час особистої зустрічі торкався її, цілував груди і вухо. При цьому інші випускниці стверджують, що в деяких випадках професор відверто пропонував секс.

Інтимні стосунки Годовський нібито пропонував і колишній викладачці Аллі Геккель. Після 13 років роботи в закладі вона звільнилася, тому що відмовлялася підписувати відомості з оцінками студентів, яких не бачила на заняттях, і через домагання Годовського.

Також зазначається, що студентки не заявляли про домагання Годовського через страх бути відрахованими з вишу.

ЗМІ вдалося відзняти розмову професора з однією з дівчат.

"Потім, як ви будете моєї студенткою, мені не потрібен буде ні ректор, ні проректор, ні декан, ніхто. Тому що я буду мати моральне і аморальне право вас опікать (стилістика Годовського збережена, - ред.). Мене цілувать будеш крепко потім. Я ж за тебе платить гуртожиток буду, якщо будеш крепко цілувати. Це ми будемо потім говорити, які відносини будуть. Але я буду кришувать тебе. Мені подобається такий склад жінок, дівчат. І я буду підтримувать тебе, ти класна, тільки трошки зажата. Я тебе розкрєпощать буду", - сказав Годовський.

Професор заперечує домагання, пояснюючи, що в своєму віці уже є нібито сексуально "неспроможним".

"Це специфіка роботи. Якщо до лікаря приходять, і він дивиться – це що сексуальні домагання?" – додавав завідувач кафедри хореографії.

Читайте також: Чому мовчать зґвалтовані і де межа прийнятного. 4 знамениті режисери, яких звинуватили у сексуальних домаганнях