Військові Іраку відвоювали останнє підконтрольне "Ісламській державі" місто

Збройні сили Іраку захопили прикордонне місто Рава - останнє місто, яке лишалося під контролем терористичного угруповання "Ісламська держава", сигналізуючи про повну поразку угруповання

Про це повідомляє Reuters.

Збройні сили Іраку "повністю звільнили Раву і підняли іракський прапор над його будівлями", - сказав генерал-лейтенант Абдул Амір Рашид Яраллах.

Повідомляється, що захоплення міста "знаменує собою кінець епохи територіального правління "Ісламської держави" так званим халіфатом, який було проголошено в 2014 році на теренах Іраку та Сирії.

Читайте також: "Ісламську державу" майже знищено. Чому це не кінець війни з тероризмом

Рава межує з Сирією, чия армія оголосила перемогу над бойовиками 9 листопада, захопивши останнє місто підконтрольне "ІД" на кордоні з Іраком.

"Зі звільненням Рави ми можемо сказати, що всі райони, підконтрольні "Ісламській державі", звільнено", - сказав військовий представник. Іракські сили розпочали наступальну операцію зі звільнення Рави  тиждень тому.

Зазначимо, що незважаючи на свої втрати, "Ісламська держава" все ще має територіальну присутність у Лівії та інших країнах, і багато країн побоюється, що "ІД" становитиме загрозу навіть після  падіння халіфату.