У Росії прихильника опозиціонера Мальцева примусово поклали до психлікарні

Керівника осередку руху "Артпідготовка" у російському Волгограді Анатолія Болтихова, який проголосив про перехід влади у місті до "народу", затримала поліція й відвезла до психіатричної лікарні

Про це повідомила дружина затриманого Катерина Болтихова, на яку посилається видання "Кавказский узел".

16 листопада з телефону чоловіка їй зателефонувала людина, яка назвалася співробітником поліції. Її запитали, ким вона доводиться Болтихову й попросили прийти в РВВС Центрального району Волгограда, щоб забрати його речі. Катерині сказали, що її чоловікові "стало погано, і його забрала швидка допомога". У відділенні поліції їй пояснили, що він був відправлений до психіатричної лікарні.

Сам Болтихов пізніше розповів Катерині, що до нього застосовували силу. За його словами, після затримання його двічі намагалися госпіталізувати.

Читайте такожЩо означала дата 05.11.17 і що цього дня могло статися у Росії

Як розповіла дружина Болтихова, він приїхав з гаража, став заходити до під'їзду, проте до нього підбігли люди і стали "заламувати руки, скручувати, бити по голові".

"Це бачила сусідка, вона почала кричати. Його посадили в машину, викликали швидку, а лікарі сказали, що він здоровий і поїхали", - пояснила вона.

Після цього, за її словами, Болтихова доставили у відділення поліції.

"Протоколів не складали, не допитували. Потім протокол все ж склали - був чи дзвінок, або анонімне повідомлення про те, що нібито божевільний громадянин бігає по центру міста близько адміністрації і закликає до повалення влади", - зазначила вона.

За останньою інформацією, активісту сказали, що з понеділка за ним спостерігати психіатр. Окрім того, в неділю будуть сформовані матеріали для суду, де будуть вирішувати лікувати активіста примусово чи ні.

Зазначимо, що 5 листопада Болтихов і ще кілька осіб зайшли до адміністрації Волгограда й Волгоградської області й заявили про "встановлення народовладдя" та "відновлення конституційного порядку", після чого оголосили про намір створити паралельні органи влади.

Жодних насильницьких та інших протиправних дій ані Болтихов, ані інші представники "Артпідготовки" того дня у Волгограді не вчиняли.

Болтихов проводить прес-сконференцію. 5 листопада 2017 року, Волгоград