У ГПУ заявили, що розслідування справ Майдану так і не стало пріоритетом держави

Розслідування злочинів проти учасників Майдану під час Революції Гідності так і не стало за чотири роки справою державного пріоритету

Про це в ефірі на ICTV заявив начальник департаменту спецрозслідувань Генпрокуратури Сергій Горбатюк.

"Робота по розкриттю злочинів - це робота всієї держави, це не може бути робота одного окремого слідчого підрозділу. І якщо говорити про цей час, коли здійснювалось розслідування нами, то я можу впевнено на сьогоднішній день сказати, що справи щодо розслідування злочинів під час протестних акцій - це не стало справою державного пріоритету, це не стало справою державної ваги", - заявив він.

Горбатюк зазначив, зацікавленість щодо встановлення істини у цих справах є лише в слідчих і прокурорів, в родинах Небесної сотні і потерпілих, а також в адвокатів Небесної сотні.

За його словами, що допомоги від інших правоохоронних органів чи державних чиновників немає. Щодо проблематики в роботі, то вона, зокрема, стосується допомоги оперативних підрозділів щодо розкриття злочинів, вчинених правоохоронцями, підтримки керівництва Генпрокуратури щодо достатнього забезпечення штату слідчих підрозділів, також проблеми розгляду справ у судах.