За рік Україна вдвічі покращила позиції в міжнародному рейтингу оподаткування

Упродовж року Україна піднялася на 43 позицію в рейтингу оподаткування, складеному міжнародним консалтинговим агентством PricewaterhouseCoopers і групою Світового банку

Про це повідомляє у Facebook прес-служба PwC Ukraine.

Дослідження, яке оцінює легкість сплати податків у 190 країнах світу, проводиться вже 12 років. У 2016 році Україна посідала в цьому рейтингу 84 місце.

"Україна  –  єдина з країн Східної Європи та Центральної Азії, яка в 2016 році істотно зменшила податкові ставки. Зокрема, зменшення ставки ЄСВ призвело до послаблення податкового навантаження на бізнес. У порівнянні з іншими країнами, в Україні відносно прості процедури внесення виправлень до податкових декларацій і відшкодування ПДВ не за експортними операціями. У 2016 році представники бізнесу призвичаїлися до зближення правил податкового та бухгалтерського обліку і продовжили подавати податкову звітність у електронному вигляді", - розповів партнер PwC Україна В'ячеслав Власов.

При цьому в PwC Ukraine зазначили, що в 2012 році країна перебувала в кінці рейтингу.

"Цьогорічне дослідження приділяє особливу увагу тому, як цифрова революція змінює безліч аспектів сплати податків, зокрема у контексті методів, котрі використовує компанія для обліку та оплати податків, порядку взаємодії податкових органів із платниками податків, процедури вибору консалтингових компаній для проведення аудиту та способів його проведення", - повідомили дослідники.

PwC Ukraine із 2004 року щороку бере участь у підготовці цього дослідження, а також розробляє за його результатами пропозиції для Мінфіну щодо вдосконалення податкової політики.