На Львівщину прибули 250 військових інструкторів армії США

Група військових з 27-ої піхотної бригади армії США прибула на Львівщину для тренування українських військовослужбовців

Про це повідомляє прес-служба Міністерства оборони України.

Відбувається ротація американських підрозділів - до цього бійців тренувала група 45-ої піхотної бригади Національної гвардії ЗС США.

Як пише Радіо Свобода, 250 американських інструкторів прибули в Україну на десять місяців.

До складу тренерської команди входять також військові інструктори з Канади, Польщі, Литви, Великої Британії та Данії. В цілому мова йде про 400 інструкторів.

Всього, з 2015 року в рамках цієї програми було підготовлено понад 5,5 тисяч українських військовослужбовців, в тому числі три батальйони Національної гвардії і дев'ять батальйонів Збройних Сил України.

Тренування передбачають цілу низку необхідних для ведення сучасного бою елементів: тактичну й вогневу підготовки, протидію саморобним вибуховим пристроям, тактичну медицину тощо. Вишкіл кожного батальйону відбувається впродовж 55 днів, починаючи від надання військовослужбовцям індивідуальних знань та навичок і закінчуючи злагодженням всього підрозділу.

Паралельно відбуваються інтенсивні заняття з штабами батальйонів з метою надання їм необхідних методик з ухвалення рішень та організації бою за стандартами НАТО. У найближчому майбутньому планується здійснення такої підготовки штабів вже у масштабах бригади.