"Я не буду коментувати хворобливі уявлення якоїсь жінки". Корчак про звинувачення Соломатіної

Глава НАЗК Наталія Корчак прокоментувала звинувачення екс-голови департаменту фінансового контролю НАЗК в фальсифікації висновків перевірки декларацій

Про це вона повідомила на брифінгу, передає Еспресо.TV.

На питання журналістів щодо документів, які передала Ганна Соломатіна стосовно фальсифікації перевірки призначення ректора на посаду в Медичній академії Корчак відповіла: "На Нацагентство ми до Нацполіції ми направляємо багато листів. Нехай цим займаються правоохоронці. Я не можу коментувати, нехай цьому нададуть оцінку фахівці в рамках кримінальних розслідувань".

"До Ганни Соломатіної в мене є великі претензії щодо того, що саме в неї залишилися всі документи, диски, матеріали перевірок, які вона не здала. Швидше за все доведеться створити робочу групу для повернення цих документів", - додала Корчак.

Вона також сказала: "Якщо Ганна Соломатіна дуже хоче, щоб було проведене кримінальне розслідування, а її охороняє аж 5 НАБУшників, будь ласка, нехай надасть можливість фахівцям надати оцінку тим документам. Я не буду коментувати хворобливі уявлення якоїсь жінки".

За словами Корчак, Соломатіна пішла з нацагенства тільки заради того, щоб проти неї не порушували дисциплінарне провадження. "30 жовтня було порушено дисциплінарне провадження, 31 жовтня вона звільнилась за власним бажанням", - сказала Корчак.

Глава НАЗК додала, що за час перебування Соломатіної на посаді директора департаменту вона не виконала свої функції.

"На сьогодні ми вивчаємо документи, проводимо перевірки, щоб встановити дійсні обставини справи. Станом на сьогоднішній день більшість матеріалів не підтверджується. Тут ще виникає питання, чи не вкрала Соломатіна документи з департаменту", - сказала Корчак.

Читайте також: Антикорупційні війни: як діють міни відкладеної дії від влади