"Росава" випустила зимові шини Premiorri Viamaggiore Z Plus. Новини компанії

На заводі "Росава" зібрали першу партію нових зимових шин Premiorri Viamaggiore Z Plus

Про це йдеться у сюжеті Еспресо.TV.

На заводі "Росава" зібрали першу партію нових зимових шин Premiorri Viamaggiore Z Plus. Це продовження асортиментної лінійки моделі Premiorri Viamaggiore. Від ідеї до фізичного втілення нової шини на "Росаві" проведена потужна робота с залученням багатьох фахівців від маркетологів до технічних спеціалістів. Крім того, введено в експлуатацію нове обладнання для виготовлення шин такого класу.

Лінійка Premiorri Viamaggiore Z Plus розроблена у 16-ти типорозмірах - діаметром від 15-ти до 18-ти дюймів. Уперше новинку у форматі 3-Д презентували влітку на міжнародній виставці SIA-2017 у Києві. А восени на Forum Wheels у Львові. Згодом у жовтні на виробництві випустили першу модель у типорозмірі 205/55R16.

"І це перша наша зимова асиметрична шина. І з огляду на те, що шина буде йти на найрізноманітніші ринки, - це і північна Європа, Норвегія, Швеція, це і більш теплі країни, - тому вимоги до таких шин дуже своєрідні. Потрібно, щоб шина працювала і в суворих зимових умовах при 20-30 градусах морозу. і в той же час і при 5-2 градусах морозу", - наголосив начальник відділу перспективного проектування ПРАТ "Росава" Євген Черток.

Кожна із частин протектора несе певну функцію. Зовнішня частина протектора забезпечує зчеплення на сухому асфальті, середня – на льоду, а внутрішня – на снігові. Елементи рисунку протектора розташовані таким чином, щоб гарантувати управління та максимальне зчеплення за будь-якої зими.

"Застосована унікальна рецептура, яка включає натуральний каучук. Спеціальні добавки силіки, які ми закуповуємо у провідних виробників, - це Франція і Німеччина, - які забезпечують разом з малюнком певний набір властивостей, які повністю забезпечують безпеку на дорозі", - зауважив Черток. 

Після виготовлення зразків в серійному виробництві, проведення попередніх стендових випробувань безпосередньо на виробництві, шини повинні пройти повний комплекс сертифікаційних випробувань.

"Віамаджоре Зет + буде проходити випробування на відповідність міжнародним правилам. Суть даних випробувань полягає в тому, щоб витримати максимальну швидкість, задекларовану конструктором і необхідне навантаження. Додатково буде проходити випробування на відповідність правилам 117, суть даних випробувань полягає в комплексі показників з зчеплення шини на мокрій поверхні, шум, коефіцієнт опору, а також обов'язкова процедура випробування шини на засніженій поверхні", - розповів начальник конструкторсько-технологічного відділу ПРАТ "Росава" В'ячеслав Сахно.

Перша шина виготовлена розміром 205 55 р16 і до кінця року планується  випуск шин ще у двох розмірах 215 70 р16 і 225 55 р16. Ці шини орієнтовані на  кросовери і легкові машини. Паралельно з розробкою Viamaggiore Z Plus на виробництві встановлювали нове обладнання, що забезпечить високу чіткість накладення деталей при складанні та вулканізації шин. Цьогоріч запрацювали десять нових форматорів-вулканізаторів.