Українські та німецькі поліцейські затримали міжнародну групу викрадачів елітних "євроблях"

Українські та німецькі поліцейські затримали інтернаціональну групу викрадачів елітних автомобілів з Європи

Про це повідомляє прес-служба Нацполіції.

Зловмисники викрадали елітні автомобілі на території Німеччини та перепродавали їх в інших країнах. Більше року українські та німецькі поліцейські збирали інформацію та документували злочинну діяльність групи, куди входили мешканці Чернівецької області.

За місцями помешкання 12 затриманих проведено обшуки, вилучено речові докази.

Українські оперативники отримали інформацію про можливу злочинну діяльність мешканців Чернівецької області на території Федеративної Республіки Німеччини. Отримані дані поліцейські передали іноземних колегам.

Поступово поліцейські встановили склад групи викрадачів автівок, розподіл ролей кожного з них та схему, за якою діяли зловмисники.

22 листопада провели 18 обшуків в помешканнях зловмисників.

"Ми провели спільну українсько-німецьку операцію з вилучення речових доказів та затримання злочинної групи, яка викрадала елітні автомобілі в Європі та легалізовувала їх в Україні", - наголосив голова Нацполіції Сергій Князєв.

В ході обшуків, які проводилися одночасно як на території України, так і на території Німеччини, правоохоронці вилучили речові докази, які підтверджують причетність підозрюваних до вчинених злочинів. Зокрема, засоби мобільного зв’язку, радіостанції, комп’ютерна техніка, деталі комп’ютерів автомобілів, сканери для відкриття транспортних засобів, документи викрадених у Німеччині автомобілів.

Читайте також: Крадуть, штрафують, конфісковують. Що чекає на власників авто на єврономерах