У Києві закликали Росію покаятися за Голодомор

Президент Петро Порошенко закликав Росію покаятися за штучно влаштований радянськими окупантами Голодомор 1932-1933 років

Про це глава держави заявив на жалобних заходах у київському національному музеї "Меморіал жертв Голодомору", передає Еспресо.TV.

"Хотілося б, щоб хай не ми, а хоча б наші діти дочекалися неймовірного. Аби в Росії сталися такі зміни,  за яких її нова еліта теж визнала б Голодомор геноцидом. Або хоча би покаялася за нього", - зазначив Порошенко.

Читайте також: Втрачені покоління. Скільки українців знищив сталінський терор

Президент нагадав Росії, що вона сама вважає себе наступником Радянського Союзу й тому має відповідати за злочини цієї держави.

"Російська Федерація сама себе записала в правонаступниці Радянського Союзу. А відтак, хоче того чи ні, взяла на себе не лише активи колишнього СРСР, але й відповідальність за злочини радянського режиму. На жаль, зараз вони ці злочини лише виправдовують тим, що, мовляв, конфіскація зерна в українських селах забезпечила засобами індустріалізацію. Виходить, у селян України примусово забирали життя, щоб забезпечити великодержавну велич Росії. Так воно, власне, й було. І зараз в Росії відновлюють культ Сталіна", - заявив Порошенко.