КДБ Білорусі стверджує, що Шаройко стежив за військовими об'єктами Росії

У КДБ Білорусі стверджують, що український журналіст Павло Шаройко збирав інформацію про МЗС Білорусі та військові об'єкти Росії в республіці

Про це йдеться в сюжеті на телеканалі "Білорусь 1", повідомляє "Белорусский партизан".

В ефірі показали кадри оперативної зйомки КДБ. На допиті Шаройко визнав, що є співробітником кадрового апарату військової розвідки. Після звільнення в 2009-му лише через два роки він був відновлений в ряди офіцерів діючого оперативного резерву. Потім нібито під прикриттям посади звичайного кореспондента почав роботу в Білорусі. За координацію його діяльності нібито відповідав ще один співробітник головного управління розвідки Міноборони України Ігор Скворцов, полковник, радник посольства України в Білорусі.

Зазначається, що під час обшуку у Шаройка на електронних носіях виявили копії розвідувальних донесень, а також завдання від кураторів.

Читайте також: В Білорусі почали затримувати українців. Що взагалі відбувається

За даними телеканалу, Скворцову і Шаройку було доручено надати відомості про особливості митного режиму в частині ввезення в державу технічних засобів електрозв'язку та електронно-обчислювальної технікию

На 2017 рік в якості завдання їм нібито були визначені такі об'єкти як Рада міністрів, МЗС Білорусі, посольство і військові об'єкти Росії в країні. Їм нібито належало протягом року вивчити ці об'єкти, починати і розвивати тут знайомства, починати або продовжувати отримувати інформації про них.