Суд поновив на посаді командира взводу поліції, якого звільнили через стрілянину в Княжичах

Окружний адміністративний суд Києва поновив на посаді командира взводу поліції охорони, якого звільнили за причетність до перестрілки в Княжичах в Київській області у грудні 2016 року

Про це йдеться в постанові суду.

Позивач працював на посаді командира взводу Броварського міжрайонного відділу Управління поліції охорони в Київській області.

Його звільнили за результатами службового розслідування на підставі наказу Національної поліції від 17 січня. Причина звільнення - незадовільне виконання функціональних обов'язків, а саме - ігнорування вимог відомчих інструкцій, неповідомлення до чергової частини про виявлення слідів злому та непрофесійні дії з організації відпрацювання сигналу "Тривога".

Однак колегія суддів вирішила поновити командира взводу на посаді, бо, на їхню думку, відповідач не надав доказів для підтвердження порушень позивачем посадових інструкцій.

"Суд постановив поновити ОСОБА_1 на службі в поліції на посаді командира взводу Броварського міжрайонного відділу Управління поліції охорони в Київській області з 1 лютого", - йдеться у повідомленні.

Крім того, у своєму рішенні судді задовольнили вимогу позивача щодо грошового стягнення за час вимушеного прогулу.