Космічна медицина: NASA надсилає мікроби на орбіту, щоб поліпшити методи лікування

NASA відправляє зразки бактерій на навколоземну орбіту, щоб досліджувати на МКС методи збереження здоров’я космонавтів поки ті перебувають за межами Землі

Про це пише видання Futurism.

Антимікробний супутник EcAMSat побудований для дослідження того, наскільки добре антибіотики можуть боротися з бактеріями в космосі.

Вважається, що кишкова паличка та інші подібні бактерії можуть піддаватися стресу, коли на них впливає мікрогравітація. Це провокує їх системи захисту, що ускладнює роботу антібіотов для боротьби з ними, не так як на Землі. Таким чином, це дослідження допоможе поліпшити подібні ліки і для наземного використання.

Якщо виявиться, що опір антибіотиків в умовах мікрогравітації вище, то це буде хорошим результатом експерименту, так як можна буде з’ясувати конкретний ген, який за це відповідає. Це також дозволить глибше дослідити вплив невагомості на людські життєві системи.

Читайте також: Від чого помирають українці

Штами бактерій, які використовуються як частина проекту, відповідальні за інфекції сечових шляхів, що відносяться до типів захворювань, які можуть потенційно торкнутися космонавтів у міжпланетному просторі. Результати досліджень нададуть фахівцям із планування місій більше інформації про правильне дозування ліків.

Неактивна кишкова паличка буде розбуджена за допомогою рідини, наповненою поживними речовинами, як тільки температура їх контейнерів буде відповідати температурі тіла людини. Потім в зразки введуть різні дози антибіотиків, що дозволить визначити відмінності лікування на Землі і на Міжнародній космічній станції.