Телеканал 1+1 вважає заборону "Сватів" "полюванням на відьом"

На телеканалі "1+1", на якому транслювали серіал "Свати", висловили обурення забороною серіалу в Україні

Про це йдеться у заяві на сайті телеканалу.

"Наскільки ми зрозуміли, причиною попадання до "чорного списку" Мінкульту Добронравова та заборони серіалу "Свати" стали висловлювання актора щодо Криму. Проте чому саме зараз постало питання заборонити популярний серіал українського виробництва, для нас залишається загадкою. Натомість інші серіали та фільми за участі Добронравова, які демонструвалися на українському ТВ, залишилися поза увагою органів влади", - йдеться у заяві.

На телеканалі просять в держорганів ро'зяснити, які ще продукти з участю Добронравова будуть заборонені. 

"Ми звертаємось до всіх державних органів, які регулюють це питання, з проханням роз’яснити, які з продуктів, в яких брав участь Добронравов, ще будуть заборонені, а також, коли буде вжито аналогічних дій, щодо наступних осіб, які також відвідували Крим для участі в знімальних процесах чи з гастролями, про що є свідчення в загально доступних джерелах", - запитують на телеканалі.

На "1+1" заявили, що подібна ситуація із забороною їм нагадує "полювання на відьом".

"Настав час для проведення відкритої дискусії з приводу необхідності визначення чітких критеріїв для прийняття подібних рішень, адже без прозорої системи подібні ситуації нагадують "полювання на відьом", - вважає телеканал.

Читайте також: Серіал "Свати" остаточно заборонили в Україні. Чому так вийшло