Трамп порадив Мей зосередитись на боротьбі з тероризмом, а не на його "антиісламських" твітах

Президент США Дональд Трамп відреагував на різку заяву британського уряду щодо поширених ним відео антимусульманського спрямування

Своїм коментарем президент США поділився у Twitter, написавши конкретно британській прем'єрці Терезі Мей.

"Терезо Мей, не зосереджуйтеся на мені, краще зосередьте увагу на руйнівному радикальному ісламському тероризмі, який є у Сполученому Королівстві. У нас все досить добре!" - написав він.

Раніше Трамп поширив 3 дописи з антимусульманськими відео, які були опубліковані на сторінці британського ультраправого руху.

Відео належить лідерці руху "Британія - перш за все" Джайді Франсен. Вона заявляє, що на одному з роликів мігрант-мусульманин напав на німецького хлопця на милицях, на іншому розбиває статую Діви Марії, а на третьому натовп нібито ісламістів забиває підлітка.

Саме ці репости розкритикували в прес-службі прем'єр-міністра Великої Британії Терези Мей. За словами речника британського прем’єра, ультранаціоналістична група "Британія - перш за все" поширює розбрат шляхом мови ненависті, брехні та розпалювання ворожнечі.

"Президент вчинив неправильно, зробивши це" - сказала Мей, передає The Telegraph.

Рух "Британія - перш за все" заснували в 2011 році екс-члени праворадикальної "Британської національної партії". Група привернула увагу в соцмережах після публікації суперечливих постів про "ісламізацію Британії".

У Джайді Франсен понад 52 тис. підписників у Twitter. Вона з ентузіазмом відповіла Трампу, який поділився її твітами.

"Дональд Трамп самотужки поширив це відео і має біля 44 млн фоловерів! Хай Бог благословить Трампа! Благослови Господь Америку!" - написала Франсен. Відео також поділилася американський консервативний коментатор Енн Коултер, на яку підписаний Трамп.