Я знаю близько ста випадків, коли НАБУ порушувало закон, - генпрокурор

Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що знає про близько сто випадків, коли НАБУ порушувало закон та здобувало інформацію без дозволу суду

Про це він заявив під час брифінгу, передає Еспресо.TV.

"Я не знаю жодного випадку, коли НАБУ мало витік інформації через прослуховування, яке в нашій країні ведеться однією єдиною службою – СБУ. Більше того, я знаю коли НАБУ порушувало законодавство при проведенні знімання інформації з мобільних терміналів", - повідомив Луценко.

Він додав, що такі дії НАБУ проводило без належного дозволу суду: з мобільних терміналів було знято інформацію близько ста осіб.

Генпрокурор також зазначив, що питання про те чи, надасть парламент НАБУ право на прослоховування, залишається за парламентом. "Головне щоб прослуховування чи то СБУ чи то НАБУ було законним", - додав Луценко.

Нагадаємо, що 29 листопада під час спроби передачі хабара першому заступнику голови Державної міграційної служби Діні Пімаховій був затриманий агент НАБУ.

У НАБУ стверджують, що ГПУ та СБУ незаконно втрутилися у їхню спецоперацію, під час якої намагалися виявити учасників організованого злочинного угруповання у Державній міграційній службі.

За словами чиновниці Пімахової, агент НАБУ 7 місяців готував спецоперацію, щоб дати їй хабар. Також вона розповіла про товариські відносини з агентом НАБУ.

Згодом стало відомо, що правоохоронці не будуть нікого затримувати у справі щодо можливої корупції серед службовців Державної міграційної служби, а також детектива НАБУ, який нібито пропонував хабар заступниці голови ДМС.