Брат Кім Чен Ина мав при собі універсальний антидот у день, коли його отруїли

Судові експерти заявили, що отруєний в Малайзії брат північнокорейського лідера Кім Чен Ина Кім Чен Нам мав при собі атропін

Про це пише Reuters.

У момент смерті в рюкзаку вбитого були знайдені 12 ампул атропіну - універсального антидоту проти фосфорорганічних бойових отруйних речовин. Зокрема, атропін рятує і при ураженні нервово-паралітичним газом VX, яким був убитий Кім Чен Нам.

Про те, що родич Кім Чен Ина помер від VX, стало відомо 27 листопада. Про це заявила експерт-медик Нурліза Абдулла. Крім слідів бойового аерозолю на шкірі жертви, на причини смерті вказали звужені зіниці Кім Чен Нама і велика кількість екскрементів на його нижній білизні.

У вбивстві брата північнокорейського лідера звинувачуються двоє жінок. За версією слідства, вони розпилили VX на обличчя Кім Чен Нама в аеропорту Куала-Лумпура. Вони не визнають своєї провини, стверджуючи, що їх обдурили, попросивши розіграти жертву.

Відео вбивства Кім Чен Нама

Довідка: 

Газ VX належить до числа найтоксичніших речовин, що застосовують у хімічній зброї. З'явився у 1950-і роки внаслідок помилки при розробці пестицидів. Речовина була створена в 1955 році у Великій Британії, вона не має кольору і запаху, і може вироблятися в формі рідини, аерозолю або крему. Після її потрапляння до організму у великих дозах смерть настає приблизно за 15 хвилин.