Через перешкоди з боку росіян і бойовиків, Мар'їнка й Красногорівка вже три роки без газу

Українська сторона СЦКК заявляє, що зволікання з наданням гарантій безпеки з боку росіян та їхніх найманців для ремонту газопроводів загострює гуманітарну ситуацію в районах населених пунктів Мар'їнка та Красногорівка

Про це у Facebook повідомляє прес-центр штабу АТО. 

"Нагального вирішення ... потребує ремонт газопроводів-відводів до газорозподільчої станції поблизу селищ Мар'їнка і Красногорівка (Донецької області). Ці населені пункти вже більше трьох років залишаються без газопостачання, а це, загалом, 26 000 людей, 13 газових котелень, 6 шкіл та 5 дитячих дошкільних закладів. Зупинена робота майже всіх найближчих підприємств, на яких працювала більшість місцевих мешканців: "Красногорівський вогнетривкий завод", молочний завод "Лактіс", "Мар’їнський хлібозавод" та інші", - йдеться в повідомленні. 

Зазначається, що українська сторона СЦКК в найкоротші строки забезпечує отримання гарантій безпеки з боку ЗСУ за заявками щодо проведення запланованих ремонтно-відновлювальних робіт, у той час як з боку російсько-терористичних військ жодного разу гарантії безпеки не надавалися.

"Неконструктивна позиція російської сторони СЦКК та затягування надання з вини ОРДО гарантій безпеки призводить до неможливості підключення газопроводу до газорозподільчої станції та забезпечення місцевого населення побутовим газом і опаленням в зимовий період. Це загострює гуманітарну ситуацію в районах населених пунктів Мар'їнка та Красногорівка", - констатує українська сторона СЦКК.

Спостерігачі наголошують, що таким чином ватажки ОРДО в черговий раз підтверджують нехтування Мінськими домовленостями та прагнення до подальшого загострення збройного конфлікту на Донбасі, незацікавленість у забезпеченні екологічної безпеки регіону, а також відновленні цивільної інфраструктури.

Нагадаємо, окупанти перешкоджають підключенню до ліній електропередач нещодавно звільненого українськими військами селища Травневе Донецької області.