Інтернет-користувачі витратили понад $1 млн на криптовалюту у вигляді котів

Дизайн-студія AxiomZen з Ванкувера і Сан-Франциско запустила незвичайний проект в області криптовалют і блокчейна – CryptoKitties

Про це пише Tech Crunch.

По суті, це гра в реальному ланцюжку блокчейн, яка покликана навчити новачків взаємодіяти з системою Ethereum.

На сьогодні користувачі витратили на "кошенят" більше $1,3 млн. Ціна найдешевшого котика – 0,3 ETH, або $12 за поточним курсом. CryptoKitties вже стали найпопулярнішим способом сплати в блокчейні Ethereum.

"Наш підхід до бренду та маркетингу — це, почасти, іронічна критика сьогоднішнього ринку первинних пропозицій монет (ICO). Технологія блокчейн може виявитися найбільшою ІТ-революцією з часів Інтернету, однак опортуністи, інвестиційні базіки і брак поваги до звичайних споживачів відволікають людей від довгострокового потенціалу технології", - каже директор з маркетингу CryptoKitties Ельза Уилк.

Як грати

Гра запускається через набір з 5 спеціальних контрактів Ethereum, написаних AxiomZen, і користувачі взаємодіють з ним через власну адресу Ethereum. 

В даний час найпростіший спосіб зробити це - використовувати розширення Chrome MetaMask, яке дає вам можливість відправляти і отримувати Ethereum прямо в вашому браузері. Потім на сайті CryptoKitties ви зможете купувати продавати і розводити кошенят. Також існують розширення у форматі для Opera і Firefox.

Читайте також: Що таке біткоїн. Все про найчеснішу валюту

Довідка:

Ethereum — платформа для створення практично будь-яких децентралізованих онлайн-сервісів на базі блокчейна (Đapps), що працюють на базі розумних контрактів.