НАЗК проведе аудит, щоб виявити збої у системі е-декларування

У НАЗК планують провести аудит з метою виявлення помилок та причин збоїв у роботі системи е-декларування та отримання рекомендацій щодо усунення впливу недоліків на роботу системи

Про це повідомляє прес-служба агентства.

Так, з метою забезпечення безперебійного функціонування ІТС "Єдиний державний реєстр декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування" Національне агентство з питань запобігання корупції прийняло рішення про проведення технічного аудиту.

Зазначимо, що під час проведення аудиту повинні бути проаналізовані надійність та безперервність роботи системи; відповідність прикладного програмного забезпечення проектним рішенням та показникам призначення; поточний стан та забезпечення прогнозованих показників функціонування системи на 2018 рік.

Також у НАЗК залишають за собою право обмежити участь у процедурі закупівлі виключно українськими компаніями – задля забезпечення безпеки системи та збереження персональних даних.

У НАЗК вважають, що проведення аудиту жодним чином не передбачає зупинку роботи реєстру, який функціонує у цілодобовому режимі.

Читайте також: Антикорупційні війни: як діють міни відкладеної дії від влади

"Ще раз наголошуємо, що оціночні судження щодо руйнації системи е-декларування, нібито завдяки проведенню аудиту, є ніщо інше як маніпуляції суспільною думкою", - додали в агентстві.