Перший електрокар у космосі: Маск пообіцяв відправити новенький Tesla Roadster на орбіту

Ілон Маск пообіцяв, що в січні 2018 р. SpaceX здійснить запуск Falcon Heavy, а на борту ракети багаторазового використання перебуватиме власний суперкар Маска Tesla Roadster, презентація якого відбулася зовсім нещодавно

Про це Маск повідомив у своєму Twitter.

Tesla Roadster перебуватиме в космосі мільярди років, якщо не вибухне під час взльоту, – написав Маск. Сам він не заперечує, що ідея відправити електрокар на Марс – безглузда і божевільна. "У будь-якому разі видовище буде захопливим, гарантую", – написав Маск. 

 

Запуск, як обіцяє Маск, відбуватиметься під саундтрек Space Oddity Девіда Боуі в космічному центрі ім. Кеннеді у Флориді.

Tesla Roadster.

Falcon Heavy – ракета-носій надважкого класу, апарат багаторазового використання, що фактично складається з трьох ракет Falcon 9. Її планують використовувати для польотів на Місяць та на Марс.

Як зазначає видання The Verge, раніше  Маск запевняв, що SpaceX запустить Falcon Heavy у 2016 році. Після цього перший запуск ракети-носія неодноразово відкладався.

Нещодавно президент і головний операційний директор SpaceX Гвінн Шотвелл повідомила, що запуск Falcon Heavy може відбутися в січні, після того як усі 27 двигунів "найпотужнішої ракети в історії людства" пройдуть відповідні випробування. 

Читайте також: Марс, позаземне життя та 9-та планета. Як люди за рік наблизились до зірок