Виробництво наркотиків за рік зросло на 50% - ООН

За останній рік у світі безпрецедентно зросли темпи виробництва наркотиків

Про це повідомив виконавчий директор Управління ООН з наркотиків та злочинності Юрій Федотов, повідомляє "Интерфакс".

"Боюся, що в доповіді ООН наступного року та в подальших доповідях ми вперше за десятиліття будемо змушені констатувати істотне зростання наркоспоживання в світі.  В першу чергу це пов'язано з безпрецедентним збільшенням виробництва наркотичних речовин," - заявив Федоров. 

У Колумбії за 2017 рік на 52% зросли посіви коки. Тим часом в Афганістані за цей рік посівні площі опіумного маку досягли небувалого рівня - 328 тис. га (майже 4 площі Києва), тобто спостерігається зростання на 63% в порівнянні з торішнім рівнем. А виробництво опіатів виросте майже на 90% і може досягти 9 тис. тонн в рік.

"Це абсолютний рекорд за всю історію Афганістану", - зазначив Федотов. 

За даними ООН, рівень смертності тільки від передозування складає 200 тис. осіб на рік. При цьому кримінальні доходи наркодилерів оцінюються в більш ніж $320 млрд на рік.

За результатами дослідження “Українське покоління Z: цінності та орієнтири” 92% опитаної української молоді не вживає легкі наркотики.

Читайте також: Лише 10% цікавляться політикою, мріють про родину та дітей. 6 фактів про українську молодь у масштабному опитуванні