ЄС та Велика Британія не домовилися щодо Brexit

Європейському Союзу та Великій Британії не вдалось досягнути прориву у переговорах щодо виходу королівства зі складу ЄС

Про це заявив голова Європейської комісії Жан-Клод Юнкер за підсумками сьогоднішніх переговорів із британським прем'єр-міністром Терезою Мей, повідомляє Deutsche Welle.

"Попри наші наполегливі зусилля та значний прогрес, який ми та наші команди здійснили протягом останніх кількох днів щодо питань, які залишалися, сьогодні не було можливо досягнути остаточної угоди", - повідомив Юнкер на спільному брифінгу з Мей.

Він висловив сподівання, що цього тижня сторони зможуть просунутись уперед під час переговорів, що дозволить лідерам 27 держав-членів ЄС під час саміту наступного тижня затвердити перехід до наступної стадії переговорів з Лондоном, зокрема, і щодо майбутньої співпраці у сфері торгівлі.

Читайте також: Заговорити Брекзіт. Що відбувається із виходом Британії з ЄС

Юнкер назвав Мей жорстким і непростим переговорником. При цьому він зауважив, що відсутність остаточної згоди між Брюсселем та Лондоном за підсумками переговорів щодо Brexit не є провалом.

У свою чергу, Мей назвала нинішні переговори конструктивними і зазначила, що у сторін залишаються розбіжності у поглядах на кілька питань, що вимагає подальших переговорів та консультацій.