Facebook запускає месенджер для дітей до 13 років. Що зможуть контролювати батьки

Соціальна мережа Facebook випустила дитячий варіант свого месенджера під назвою Messenger Kids

Про це повідомляє Endadget.

Програма розроблена для дітей віком до 13 років і поки що доступна тільки в США і лише на платформі iOS. Проте вже до кінця цього року обіцяють випустити версію для Android.

Реєстрація в Messenger Kids проводиться тільки через акаунт одного з батьків, оскільки політика Facebook забороняє створення дитячих сторінок. Батькам потрібно завантажити додаток на смартфон або планшет своєї дитини і підтвердити сторінку з допомогою свого облікового запису в Facebook.

Як стверджують розробники, для батьків доступний "м’який" контроль за дитиною , а саме контроль за  додаванням друзів, повний доступ до переписок і контактів.

Окрім цього, дитяча сторінка не буде потрапляти в результати звичайного пошуку, а щоб діти змогли "подружитися", їх батькам треба буде знайти одне одного і схвалити спілкування.

В прес-релізі компанії зазначається, що більш ніж в 60% опитаних сімей діти у віці до 13 років мають власний гаджет, а 81% віком від 8 до 13 років користуються соцмережами або мессенджерами.

До того ж, більшість використовує додатки для підлітків і дорослих. Нова розробка Facebook спрямована на те, щоб захистити дітей від контактів зі злочинцями.

Також у новому месенджері обіцяють відсутність реклами і більш "мультяшний" стиль оформлення, а ще багато смішних стікерів, фільтрів і гифок для накладання на фото і відео.

Читайте також: Самогубства, насильство і аборти. Що можна публікувати в Facebook