Прокуратура повідомила про підозру ще двом працівникам НАБУ

5 грудня заступник генерального прокурора України Юрій Столярчук повідомив про підозру ще двом співробітникам Національного антикорупційного бюро України

Про це повідомляє прес-служба НАБУ.

Генеральна прокуратура інкримінує працівникам НАБУ злочини, передбачені двома статтями Кримінального кодексу України: надання неправомірної вигоди службовій особі (ст. 369) та провокацію підкупу (ст. 370).

"Ще раз наголошуємо, що жоден із працівників НАБУ ніколи не провокував підкуп жодного з посадовців Державної міграційної служби України чи інших державних органів. Щодо надання неправомірної вигоди чиновниці ДМС, ці дії відбувалися в рамках виконання негласними працівниками НАБУ спеціального завдання на підставі постанови прокурора САП", - заявили у Національному антикорупційному бюро.

Як нагадали у бюро, детективу НАБУ під прикриттям, раніше затриманому СБУ і ГПУ під час виконання одного з етапів спецзавдання, буол повідомлено про підозру 30 листопада.

У бюро вважають, що стало очевидним, що історія з «провокацією» була використана ГПУ та СБУ, як формальний привід для втручання у діяльність НАБУ. Кінцевою метою цих дій, на думку НАБУ, є блокування подальших розслідувань щодо топ-корупціонерів.

Читайте також: Детектив-антикорупціонер став другом чиновниці, щоб дати їй хабар. Чим закінчилась спецоперація НАБУ